15 veelgestelde vragen over rittenregistratie

Bent U degene die een rittenadministratie bijhoudt? Deze taak is tijdrovend en eist nauwkeurigheid. Bij Allsetra automatiseren wij dit proces voor u en nemen wij u veel werk uit handen. U wordt volledig ontzorgd met een sluitende en controleerbare rittenregistratie welke voor u altijd inzichtelijk is.

Als zakelijke rijder die niet meer dan 500 privé kilometers rijdt is de service die Allsetra biedt zeer aantrekkelijk. Maar ook voor bedrijfsadministrateurs en-/of ondernemers is deze oplossing efficiënt en nauwkeurig.

Maar wat is een rittenadministratie nu precies? Hoe werkt een rittenregistratie? En waarom heb ik een rittenregistratie nodig? Allemaal vragen waarbij wij U gaan helpen. Hiervoor heeft Allsetra een top 15 veelvoorkomende vragen voor U samengesteld.

De naam zegt het al grotendeels, het is een geregistreerd overzicht van alle gereden ritten die u per jaar rijdt. Als de Belastingdienst uw ritgegevens opvraagt, kunt u aan de hand van de rittenregistratie inzichtelijk maken hoeveel zakelijke en privékilometers u hebt gereden.

Met rittenregistratie houd u als ondernemer voor de Belastingdienst bij hoeveel kilometer u voor privégebruik hebt gereden met een bedrijfsauto. Dit mag niet meer zijn dan vijfhonderd kilometer per jaar, anders krijg u te maken met een bijtelling. U moet dit bovendien al doen vóórdat u deze grens hebt overschreden. Dit kan door een melding hiervan te maken bij de Belastingdienst voor het begin van het nieuwe kalenderjaar waarna de wijziging van kracht is per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar.

Uw voertuig wordt voorzien van een geheel geautomatiseerde track en trace gps-unit die aan de hand van uw locaties een kilometerregistratie genereert. Onze rittenregistratiesystemen kunnen tevens uitgerust worden met een privé/zakelijk schakelaar. Hiermee is het zelfs mogelijk om tijdens een zakelijke rit, enkele privé kilometers nauwkeurig te registreren. Leuker kunnen wij het niet maken. Makkelijker wel.

Met rittenregistratie houd u als ondernemer voor de Belastingdienst bij hoeveel kilometer u voor privégebruik hebt gereden met een bedrijfsauto. Dit mag niet meer zijn dan vijfhonderd kilometer per jaar, anders krijg u te maken met een bijtelling. U moet dit bovendien al doen vóórdat u deze grens hebt overschreden. Dit kan door een melding hiervan te maken bij de Belastingdienst voor het begin van het nieuwe kalenderjaar waarna de wijziging van kracht is per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar.

Vanuit de Belastingdienst kan geëist worden dat het karakter zakelijk of privé aan iedere rit wordt toegekend. Het rit registratiesysteem van Allsetra zorgt ervoor dat uw rittenadministratie altijd direct op orde is. Via de Allsetra Portal & App of door een privé/zakelijk schakelaar in de auto te plaatsen, kan eenvoudig een karakter aan elke rit worden toegekend. Keurmerk Ritten Registratie Systemen garandeert een fraudebestendige en sluitende administratie binnen de huidige en toekomstige fiscale regels.

De Belastingdienst kan achteraf te allen tijde uw rittenadministratie opvragen en controleren. Dit kan tot zeven jaar terug. Heeft u geen of een onnauwkeurige rittenadministratie bij gehouden? Dat ziet de Belastingdienst dit als fraude en wordt er een boete opgelegd die tot duizenden euro’s kan oplopen. De Belastingdienst controleert dan ook steeds vaker op leaseauto’s bij woonboulevard en bij Leisure bedrijven. Daarnaast werkt de Belastingdienst o.a. samen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De Belastingdienst vergelijkt jouw rittenadministratie met de informatie van het CJIB. Heeft u een snelheidsovertreding begaan tijdens een rit die niet in uw ritten administratie opgenomen is, dan ziet de belastingdienst dit als fraude. Ook wordt er gecontroleerd op standaardafwijkingen en worden kentekens gescand. Onder andere deze gegevens worden gebruikt om te bewijzen dat u wél meer dan vijfhonderd privékilometers hebt gereden.

Een rittenregistratie is als particulier niet verplicht. U heeft alleen registratie nodig als u de Belastingdienst ergens van wilt of moet overtuigen. In het geval van een auto van de zaak waarmee u niet of nauwelijks privé rijdt, is het handig om aan te tonen dat u minder dan 500 privé kilometers rijdt. Hierdoor hoeft u geen bijtelling te betalen.

Rijdt u uw privéauto ook zakelijk? Dan mag u zakelijke kilometers a € 0,19 per kilometer declareren.

Indien u een ondernemer bent, kunt u ook gebruik maken van de Werktijden registratie. Dit kan u helpen bij het bewijs van levering en stelt u in staat de naleving van richtlijnen te controleren. De werktijden van uw werknemers worden automatisch correct geregistreerd, dit scheelt u en uw werknemers papierwerk en zorgt voor 100% accuratie. Tot slot kunnen de werktijden gekoppeld worden aan de gemaakte ritten. Ideaal voor een optimale registratie.

Naast uw rittenregistratie, monitoren wij ook altijd uw voertuigen. Onze eigen rechercheurs kunnen via één belletje direct ingezet worden bij diefstal.

Dit is niet nodig. Wel dient u het in orde te hebben. De Belastingdienst controleert op basis van steekproeven en kan tot 7 jaar terug.

Bij Allsetra doen wij dit voor u. Door middel van een rit registratie systeem voorzien van het Keurmerk Rit Registratie Systemen (Keurmerk RRS). Dit keurmerk is ontwikkeld om zakelijke rijders, werkgevers en de fiscus de zekerheid te geven dat een rit registratiesysteem daadwerkelijk een sluitende administratie oplevert. Producten met het Keurmerk voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en voldoen aan de strengste regels met betrekking tot fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy.

Advies is om de rittenadministratie en boekhouding minimaal 7 jaar te bewaren.

De belastingdienst gaat er van uit dat u zorgdraagt aan een kloppende boekhouding met een kilometeradministratie per bedrijfsvoertuig. Daarnaast kan een boekhouder hier ook naar vragen. De belastingdienst kan tot 7 jaar terug op basis van steekproeven controleren indien u uitverkorenen bent voor de steekproef. 

Dit kan tot 7 jaar terug. Advies is dan ook om de rittenadministratie en boekhouding minimaal 7 jaar te bewaren.

Ideaal een auto van de zaak met tankpas. Toch komt er meer bij kijken dan alleen instappen en wegrijden. U kan namelijk niet onbeperkt in de auto van de zaak rondrijden. De Belastingdienst ziet dit namelijk als loon in natura. En voor elk loon moet nou eenmaal belasting worden betaald. Of u kunt ervoor kiezen om bijtelling te betalen, dat is een rittenregistratie niet verplicht.

Dan wordt dit gezien als fraude en wordt dit beboet. U kunt dit voorkomen door een ritregistratie systeem in uw voertuig te laten plaatsen. Dan heeft u altijd een kloppende ritten administratie.

We gaan ervan uit dat u zorgt voor een nauwkeurige registratie en dat de onttrekking voor het privégebruik van de bestelauto terecht achterwege is gelaten. U kunt eventueel gebruik maken van het voorbeeld van de vereenvoudigde automatische rittenregistratie van Allsetra. Wilt u compleet ontzorgd worden in de rittenadministratie? Vul dan onderstaand formulier in en wij informeren u over alle mogelijkheden.

 

Altijd uw rittenregistratie up to date

  • Al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in track en trace oplossingen
  • Wij bieden 24/7 ondersteuning, monitoring en rapporten voor al uw voertuigen
  • Wij bieden 24/7 diefstalbeveiliging via de Allsetra Alarmcentrale, volledig in eigen beheer
  • Hoog terugvind percentage door recherchebureau, volledig in eigen beheer
  • Wij leveren maatwerk oplossingen en consultancy voor uw wagenpark
  • Wij leveren een web- en mobiele applicatie voor het monitoren van voertuigen
  • Optimale inzet van uw bedrijfsmiddelen, door wagenpark rapportages en geïntegreerde onderhoudsmodule
  • Wij zijn continu op zoek naar smart proven technologieën gebaseerd op industrie standaarden

Wij nemen contact met u op.

Vul hieronder uw gegevens in.